Wanneer mag ik beginnen met lessen?

Als je 16 jaar bent mag je theorie examen doen. Het gehaalde theorie certificaat is 1,5 jaar geldig en is nodig om praktijk examen te mogen afleggen. Beginnen met het volgen van rijlessen en het afleggen van een tussentijdse toets mag vanaf 16 jaar en 5 maanden. Praktijkexamen voor rijbewijs B mag je afleggen wanneer je 17 bent geworden. Tot zover niks bijzonder maar, als je voor je 18de verjaardag slaagt mag je alleen autorijden onder begeleiding van een coach (bijvoorbeeld je vader of moeder). Wanneer je 18 bent mag je zelfstandig de weg op.

Meer informatie is te vinden op www.2todrive.nl en www.cbr.nl

Wanneer mag ik praktijk examen aanvragen?

Als je 17 jaar bent mag je praktijkexamen aanvragen voor het rijbewijs B. Hiervoor heb je wel een geldig theoriecertificaat nodig. Verder heb je op de dag van het afleggen van je praktijkexamen een geldig legitimatie bewijs nodig. Mijn manier van les geven is gericht op jou en samen hebben we een gemeenschappelijk doel en dat is zorgen dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs haalt. Al heb je faalangst of ben je nerveus ik probeer jou met een goed gevoel in de auto te laten zitten, zodat wij samen veilige en gezellige kilometers kunnen maken.

Rijschool Machtigen

Ga naar www.mijncbr.nl hier kan je inloggen via mijn DIGID. Vervolgens kan je de rijschool machtigen met het registratienummer. (Het registratienummer van autorijschool hans bak is 3559W8). Voor je een rijschool kan machtigen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat.